PROJECT MEETING AND FIELD MONITORING HELD ON UIS

PROJECT MEETING AND FIELD MONITORING HELD ON UIS

PROJECT MEETING AND FIELD MONITORING HELD ON UIS

Comments Off on PROJECT MEETING AND FIELD MONITORING HELD ON UIS

EACEA Field monitoring visit, overview of project results

26.11 – 27, 2015, University of East Sarajevo

Na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu danas je završen dvodnevni sastanak konzorcijuma TEMPUS projekta BHQFHE – (Bosnia and Herzegovina Qualifications Framework for Higher Education) kojem su prisustvovali svi projektni partneri kao i koordinatori projekta.

Tema sastanka konzorcijuma, održanog juče 26. novembra, bila je sravnjivanje aktivnosti uradjenih u prethodne dvije godine u odnosu na planirane aktivnosti, te plan aktivnosti koje treba uraditi u narednom periodu sa striktnom podjelom odgovornosti.

Projektne partnere na današnjem sastanku posjetili su Franko Burgio, glavni oficir za Zapadni Balkan ispred Evropske komisije zadužen za implementaciju Tempus projekata i šef Nacionalne Erasmus + kancelarije u BiH Suad Muhibić.

Cilj posjete predstavnika Evropske komisije je sticanje uvida u implementaciju i trenutne aktivnosti na projektu.

Nakon što su svi partneri prezentovali do sada urađene aktivnosti, te predstavili planove za naredni period, predstavnik Evropske komisije ocijenio je da je projekat BHQFHE jedan od najboljih koji se trenutno odvija od strane Komisije.

Učesnicima projekta predstavljen je set preporuka i prijedloga za dalju implementaciju projekta.

U projektu BHQFHE učestvuje šest Univerziteta iz Bosne i Hercegovine (Bihać, Tuzla, Zenica, Mostar, Džemal Bijedić i Istočno Sarajevo), Univerzitet u Splitu, Ministarstvo nauke, obrazovanja i sporta Hrvatske, Udruženje poslodavaca Bosne i Hercegovine, Svjetski univerzitetski servis Bosne i Hercegovine, CEENQA – Mreža agencija za osiguranje kvaliteta Centrale i Istočne Evrope, Agencija za zapošljavanje BiH, Centar za informisanje i priznavanje kvalifikacija BiH, Agencija za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, Univerzitet Lleida, Univerzitet Northampton, Univerzitet Paderborn i Univerzitet Limerick.

Vrijednost projekta, čiji je završetak planiran do oktobra 2016. godine, je 1.3 miliona evra.

izvor: WEB Redakcija UIS

PHOTOS:

IMG_9025 IMG_9023 

IMG_9024

Dejan Bokonjic

About the author:

Professor Dr. Dejan Bokonjić, Vice Rector for International Cooperation and Quality Assurance University of East Sarajevo

Back to Top